Pollock (Theragra Chalcogramma)

Dünya Balıkları
Pollock (Theragra Chalcogramma)

Piyasa adı : Dünya çapında Alaska Pollock denildiği zaman gözde canlanan bu balık için ülkemizde kullanılan isim Alaska Mezgiti’dir.

Dış Görüntüsü : Bu balığın hafif kalın bir yapısı vardır ve zengin bir omega-3s kaynağıdır. Yağsız eti beyaz ve sıkı bir halde güzel bir görüntü sunar. Fileto hali Cod balığı ile benzeşmektedir.

Tadı ve Yapısı : Pollock balığı daha önce de tanıtmış olduğumuz Cod balığının tadına yakın bir lezzette sahip olup hafif, sulu ve yumuşak bir yapıya sahiptir.

Piyasadaki Yeri : Ürün piyasada genelde dondurulmuş ve fileto edilmiş çiğ hali ile sunulmakla birlikte, aynı zamanda panelenmiş balık çubukları - ki buna birçok Fish Finger çeşidi dahil- olarak da ayrı bir lezzet olarak sunulmaktadır. Normal şartlar altında Hake adı verilen balıktan yapılan Fish Finger’ın bu denli tatlı ve sulu bir balıktan yapılması gerçek anlamda Fish Finger’ın kalitesini arttırıyor.

Besin Değerleri / 100 gr.
Kalori : 81 kcal.
Yağ : 0,8 gr.
Protein : 17,2 gr.
Sodyum : 99 mg.
Karbonhidrat : 0 gr.

Satış İçin İpuçları : Pollock balığını tezgahta sunmak isterseniz tek bir dondurulmuş fileto olarak sunmak daha akıllıcadır, zira bu şekilde görüntü daha beyaz bir hal alacaktır. İnce fileto yapılmış bir Pollock ise Cod görüntüsüne yakın bir hal alacağı için satış için birebirdir. Pollock balığının pişmiş görseli ise akıllara durgunluk verecek bir haldedir. Sulu ve beyaz yapısı adeta insanları kendine çekecektir.