Deniz ürünleri restoran zinciri Nordsee dünyaya açılıyor

Yeni Trendler
Deniz ürünleri restoran zinciri Nordsee dünyaya açılıyor

Nordsee Rusya, Avrupa ve Orta Doğu’da yeni noktalar açmakta ve yeni müşterilerinin sushiye olan ilgisini kaşfetmekte.

Avrupa’nın en büyük deniz ürünleri restoran zinciri olan Nordsee, Rusya, İtalya ve birçok diğer ülkede satış noktaları açarak, saldırgan bir uluslararası açılım yaptı.

İlk restoranını Rusya St. Petersburg’da Aralık ayında açan Nordsee bunun devamında yeni yılın ilk çeyreğinde Moskova’da ve yine Petersburg’da başka bir şube açarak bu gelişimi devam ettirecek.

Rusya, Nordsee için vazgeçilmez bir piyasa olarak görünüyor ve gelecek için bu ülkeye yatırımı arttıracaklar. Rusya’da bir ortak bulmaları ve bu ortaklarının gelişmek için azimli olduğunu belirtip, Rusya piyasasındaki büyümenin hızlı olacağını düşünüyorlar.

Başlangıç olarak bu 2 büyük şehirde, büyük alışveriş merkezleri ve ulaşım merkezlerinde mağazalar açıp bunun devamında ise diğer şehirlere açılmayı planlıyorlar.

Italya, Belçika, Lüksemburg ve Kıbrıs’ta da ortakları bulunan Nordsee bu merkezlerde de restoranlar açılacağını ayrıca Polonya, Ukrayna, Fransa, Danimarka ve İsveç gibi ülkelerin de potansiyel pazarlar olduğunu ve bu pazarların onları çok heyecanlandırdığını belirtiyor

Bizim için heyecanlandırıcı olan ise 2010 Ocak ayında açmış olduğu tek bir restoran ile ülkemizde bulunan zincirin halkalarının artacağı yönündeki söylentiler.

Almanya’da yaşayan Türklerin oluşturduğu potansiyelden yola çıkarak, ülkemizdeki ekonomik gelişmenin ve değişmekte olan tüketim alışkanlığının da belirtileri gözönüne alındığında Türkiye’nin de en az Rusya kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyorlar.

Şirket aynı zamanda Dubai’daki restoranı ile Orta Doğudaki varlığını da arttırmakta.

Her ne kadar paneli ve kızartılmış deniz ürünleri ile tanınan bir şirket olsa dahi, Nordsee Almanya’daki en büyük sushi satıcılarından birisi konumunda.

Sushi trendinin çok hızlı artmakta olduğunu gördükten sonra insanların her ne kadar kızarmış balık ve patates yemekten zevk alsalar dahi bazen daha hafif şeyler yemek de istediklerine karar vermişler.

Bu da demek oluyor ki firma hali hazırda almakta olduğu Alaska Mezgiti, cod ve karidesin yanından sushi için daha fazla somon satın alacak.

Tüketicinin daha hafif besinlere yöneldiğini farkeden Nordsee, bu trendi daha fazla deniz ürünü sarması ve salatalar ile takip etmekte.

Bütün bunların yanı sıra deniz ürünü denince akla gelen bir diğer besin grubu olan marine ürünlere henüz yönelmemiş olan Nordsee, bu grubun potansiyelini gözardı edemeyeceğini ve yakında marine ürünlerin de menüsünde yer alacağını belirtti.